Domotica op maat

Domotica op maat

Automatiseren is energie besparen

Het automatiseren van uw woning, kantoorgebouw of zorgcomplex biedt steeds grotere voordelen: gemak, veiligheid en energiebesparing door grotere efficiëntie. In domotica komen alle aspecten van een gebouw samen. Een kolfje naar onze hand!

Een hele reeks nuttige functies, in onderlinge samenhang geschakeld, onder uw duim op de afstandsbediening of uw smartphone / tablet: dat is domotica. Denk daarbij aan het op afstand bedienen van verlichting of zonneschermen, apparatuur en lampen die automatisch uitgaan als u het huis of kantoor verlaat, persoonlijke alarmering geïntegreerd met beveiliging, enzovoort. Zet u op kantoor de smartboard aan? De luxaflex sluiten zich vanzelf en de lichten dimmen. Of wilt u thuis een andere sfeer? Met één druk op de knop verandert het gehele lichtensemble.

Slimme domotica is overigens niet alleen luxe en comfortabel, maar kan ook het energieverbruik behoorlijk verminderen. Bijvoorbeeld door de zonwering de zon automatisch te laten volgen, waardoor de airco minder hard hoeft te werken. Of door het licht uit te schakelen wanneer de laatste medewerker het pand verlaat. En wat dacht u van lichten die overal aangaan zodra het alarm afgaat? Heel probaat tegen inbrekers… Over inbrekers gesproken: als u gebruik maakt van camera’s, dan kunnen deze direct naar de plaats van de inbraak draaien. De beelden van camera’s kunt u live volgen of later terugkijken, waar ook ter wereld, via smartphone of internet.

De mogelijkheden van domotica zijn eindeloos, de ontwikkelingen buitelen over elkaar heen. Van Thiel elektrotechniek volgt ze op de voet en adviseert u graag over domotica die voor ú werkt.

Interesse in Domotica op maat? Neem contact met ons op!

Contact opnemen