Elektrische laadstations

Elektrische laadstations

Laden is de toekomst

Wat is een oplaadstation

Elektrische oplaadpunten worden steeds belangrijker in het vervoer en er zullen de komende jaren veel elektrische oplaadpunten bijkomen. In Nederland is het aantal elektrische laadstations nu nog laag, maar is sterk aan het stijgen. Elektrisch tanken is het voorzien van stroom aan elektrische autos. Steeds meer bedrijven en gemeenten investeren in de mogelijkheden van het elektrisch rijden en zodoende wordt het aantal elektrische oplaadpunten snel uitgebreid.

Elektrische oplaadpalen

Elektrische oplaadpunten zijn er vaak in de vorm van oplaadpalen. Er dient bij elektrische oplaadpalen rekening gehouden te worden met de oplaad tijden voor elektrische auto's en een auto zal niet zo snel 'gevuld' zijn als bij de traditionele benzinestations Het is niet zo dat de elektrische auto even aangesloten wordt, waarna er doorgereden kan worden. Het opladen moet gebeuren terwijl de auto geparkeerd staat. Elektrische oplaad palen worden voor bedrijven geplaatst op hun parkeerterrein om het opladen van auto van medewerken te verzorgen. Gemeenten breiden hun openbare parkeerplaatsen uit met plaatsen speciaal voor het laden van elektrische auto's via de laadpalen. 

Elektrisch opladen met EV-Box

EV-Box ontwikkeld laadstations voor elektrische voertuigen. De modellen worden vervaardigd van kunststof en zijn voor 100% recyclebaar. De elektronische laadstations van EV-Box worden opvallend vormgegeven en daarbij worden de signaleringen middels gekleurde LED verlichting overgebracht aan de gebruiker. De laadstations van EV-Box zijn in verschillende modellen te leveren, zoals een zuil formaat, laadstations voor aan de muur (met of zonder beugel) en de oplaadpalen.

Interesse in Elektrische laadstations? Neem contact met ons op!

Contact opnemen