Nood verlichting

Nood verlichting

Veiligheid bij stroomuitval

Bij stroomuitval betekent noodverlichting het verschil tussen duisternis en licht – op dat moment een wereld van verschil. Van Thiel elektrotechniek begrijpt dat en zorgt voor topkwaliteit bij uw noodverlichting.

Het Bouw- en ARBO besluit verplicht elke werkgever om adequate noodverlichting en vluchtrouteaanduiding aan te brengen. Als de reguliere verlichting uitvalt, moet de noodverlichting goed werken. Noodverlichting dient daarbij maar één doel: ervoor zorgen dat mensen snel en veilig het gebouw kunnen verlaten. Een goede noodverlichtingsinstallatie voorkomt paniek en stelt de aanwezigen in staat het gebouw snel en veilig te verlaten. Noodverlichting op de werkplek zorgt ervoor dat bij het wegvallen van de reguliere verlichting werknemers hun werkzaamheden veilig af kunnen ronden en de werkplek kunnen verlaten, waardoor het risico op letsel wordt verkleind. 

Noodverlichting is veel meer dan een lampje! De lamp is het eindresultaat van een heel traject: adviseren over de juiste verlichting op de juiste plek, lichtplan en installatie ontwerpen, degelijk installeren met zo min mogelijk zichtbare leidingen. Maar ook: onderhouden, beheren en handhaven – want ook over jaren moet de noodverlichting het gewoon doen als het erop aankomt. Niemand weet wanneer dat moment plotseling aanbreekt! Geen wonder dat noodverlichting jaarlijks moet worden getest.

Noodverlichting aanleggen is een vak apart. Van Thiel elektrotechniek zorgt ervoor. Gebouwen verschillen in grootte en complexiteit. Ook de invulling verschilt en daarmee de gebruikers die in een gebouw aanwezig zijn. De ontruimingsproblematiek verschilt dan ook sterk per instelling. Stelt u zich maar de verschillen voor tussen een school met kleine kinderen, een zorginstelling, een groot warenhuis, een fabriek of een kantoorgebouw.

Interesse in Nood verlichting? Neem contact met ons op!

Contact opnemen